Nova in herinnering

Milk and Honey From Nova's Treasure
Roepnaam: Nova

Moeder: Cadisha Golden House I'M So Hot
Vader:   Taygo Under The Red Sky

PRA:
CEA:
HD:
Dilute:
JADD:
ECVO:

Diploma's: SHH

 

 

Nova is geboren op 18 mei 2014. Ze is de dochter van Bente. Ze is de jongste uit een nest van drie. Haar 2 broers vonden zelf "de weg naar buiten" maar Nova is met de keizersnee gehaald. In mijn handen kwam ze tot "leven". Hoe bijzonder is dat.
Nova werkt erg graag. Ze is bijna overal voor te porren. Vaak is ze over enthousiast en  heeft ze moeite de rust te bewaren. Met 9 maanden heeft ze haar SHH gehaald. Ze heeft met veel enthousiasme aan allerlei sporten geroken.  GG, behendigheid, jacht en detectie. 

Helaas heeft ze problemen met haar knie gehad. Daar kon ze nog aardig mee uit de voeten. In 2020 heeft ze door een paar flinke sprongen op haar rug door een andere hond een flinke bloeding in haar rug overgehouden wat resulteerde in een hernia. Ze heeft een flinke beperking maar gelukkig geen pijn.
Nova rent toch nog graag over het strand of door het bos ( op haar eigen nieuwe manier van rennen) en een modderbadje is voor haar het ultime genot.
In huis is ze een lieve rustige en aanhankelijke hond. Ze houdt graag mijn voeten warm.

Kortom een heerlijke enthousiaste werker maar tegelijkertijd een lieve aanhankelijke knuffelkont! 

Helaas heb ik Nova op 17 augustus 2022 in moeten laten slapen. Opnieuw een hernia, bovenop die van vorig jaar.....Kans op herhaling bij een nieuwe operatie was groot en ze zou opieuw inmoeten leveren op lichamelijk welzijn. Met pijn in mijn hart en heel veel tranen heb ik haar laten gaan.