Wie zijn wij

Ons verhaal begint op een zonnige dag in mei 2007. Genietend van het zonnetje in de achtertuin bespraken we ( Ruud & Inge) voor de zoveelste keer of we nu wel of niet een hond zouden nemen. We hadden al zo vaak de “voors” en “tegens” tegen elkaar afgewogen maar kwamen telkens tot de conclusie dat de “voors” veel zwaarder wogen.
En zo gebeurde het dat in dat jaar Sibbe, een Friese Stabij reu bij ons kwam wonen.
Het behoeft geen verder uitleg dat de drie kinderen uitzinnig van vreugde waren!
Helaas hebben we Sibbe met 15 maanden in moeten laten slapen. Wat een verdriet! En wat vond ik het oneerlijk!

We waren inmiddels wel al ernstig besmet met het hondenvirus. En zo kwam in 2009 Bente bij ons. We hadden ons weer verdiept in de hondenrassen en kwamen op een echt werkhondje uit. We hadden inmiddels zoveel plezier gekregen in het trainen van honden, dat we hier graag in verder wilden.
De Toller was bij uitstek een hond die bij ons zou passen en dat bleek ook zo te zijn. Na de puppen cursus en 2 vervolgcursussen zijn we begonnen met jachttraining, gedrag en gehoorzaamheid en behendigheid. Het is geweldig om te zien hoe een hond plezier beleeft aan het werken voor de baas. En hoe de baas plezier beleeft wanneer haar hondje graag wil werken!
Alle honden gerelateerde zaken worden grotendeels opgepakt en uitgevoerd door Inge. Ruud heeft het maken van deze website op zich genomen en ik ben reuze trots op het resultaat!